Az
egyszerű megoldás:
a „biológiai terepünk” rendbetétele!
a „biológiai terepünk” rendbetétele!
Talán
Önnek is feltűnt, milyen zavaros a tudásunk
a helyes táplálkozás területén! Az egyik könyv szerint bizonyos
ételeket kellene fogyasztanunk, míg egy másik szerint éppen
azokat kellene kihagynunk az étrendünkből.
Vagy
elgondolkozott már azon, miért van az, hogy egy táplálék
kiegészítő működik az egyik embernél, és nem működik egy
másiknál?
Esetleg
Ön szed is egy bizonyos táplálék kiegészítőt, amit elvileg
Önnek szednie kell, de észrevehető pozitív változást valójában
alig tapasztal, ha egyáltalán tapasztal valami hatást? Vajon mi
ennek az oka?
Évek
óta kutatom ezt a területet, és próbálom megfejteni ennek a
problémának az alapvető okát. Mi az, amit igazából szednem
kell, és mit kell elkerülnöm? Miért nem hatnak rám bizonyos
dolgok, amik másnál hatékonynak bizonyulnak? Egyáltalán működnek
azok a kiegészítők, amelyeket szedek?
Vagy
miért állítja sok táplálék kiegészítő gyártója, bármilyen
bajunk is legyen, hogy az ő termékük az egyetlen, amire szükségem
van?
Kutatásaim
során néhány dolog nyilvánvalóvá vált:
Az
első, hogy ugyanaz a táplálék kiegészítő azért eltérő
hatású a különböző embereknél, mert mindenkinek más a
szervezete.
A
másik ok, amiért az emberek nem tudják teljesen kihasználni az
általuk szedett kiegészítők jótéteményeit, mert a szervezetük
nem dolgozza fel megfelelően, és ezért a kiegészítők nagyobb
része folyamatosan kiürül a szervezetükből.
Való igaz, hogy ezek nem eget rengető felfedezések, de mi van akkor, ha valaki arra is rá tudnánk jönni, hogy pontosan mi az, ami egyezik minden ember szervezetében, és ezáltal képesek lennénk tenni valamit, hogy mindenkinél javulást érjünk el?
Való igaz, hogy ezek nem eget rengető felfedezések, de mi van akkor, ha valaki arra is rá tudnánk jönni, hogy pontosan mi az, ami egyezik minden ember szervezetében, és ezáltal képesek lennénk tenni valamit, hogy mindenkinél javulást érjünk el?
Úgy
gondoltam, hogy valahol ebben a nagy zűrzavarban kell lennie
megalapozott válasznak erre, és persze ki is derült, hogy már
többen is vannak olyanok, akik komoly áttörést értek el ezen a
területen. Amiknek én roppant módon örültem, mert a
felfedezéseikkel jelentős előnyökre tudtam szert tenni.
Messze
legértékesebb koncepció, amivel mások munkáiban a helyes
táplálkozás területén találkoztam, ami éppúgy megválaszolta
a fenti kérdéseket, mint ahogyan segített a helyes megértésben,
a megfelelő információk összekapcsolásában, ezzel eloszlatva a
zűrzavart, az a „Biológiai
terep”
fogalma volt.
Amit
ezután az olvasó elé tárok, az egy részletesebb szakmai, de
ugyanakkor egy lenyűgöző leírás, ami
az egészség titkát egyszerűvé és mindenki számára elérhetővé
teszi.
A
„BIOLÓGIAI TEREP”
Tehát
mit is jelent ez a fogalom? Nos, nézzünk egy hasonlatot.
Ha egy fa gyökerei olyan termőföldben vannak, amelyik tápanyagokban gazdag, megfelelően hidratált és jó ásványforrásokat tartalmaz, akkor ez a fa jól, folyamatosan és gyorsan fog növekedni.
Ha egy fa gyökerei olyan termőföldben vannak, amelyik tápanyagokban gazdag, megfelelően hidratált és jó ásványforrásokat tartalmaz, akkor ez a fa jól, folyamatosan és gyorsan fog növekedni.
Míg,
ha ugyanennek a fának a gyökerei olyan földbe kerülnek, ami
mesterséges kémiai műtrágyát tartalmaz, vagy a talaj
elveszítette a nedvességtartalmát, esetleg kiáztatta a savas eső,
akkor a fa nem fog jól fejlődni, betegségek támadják meg, és
idő előtt elpusztul.
A
fának a termőföld a „biológiai terepe.”
Ehhez kapcsolódva nézzük meg, mi a szervezetünk „biológiai terepe”! A testünk 70%-a víz! Az agyunk 90%-ban vízből épül fel, így a szervezetünk „biológiai terepe” alapjában véve abból a folyadékból áll, amely körülveszi a sejtek trillióit, és ideális esetben táplálja őket, és elvezeti a salakanyagaikat. Míg ha sejtjeink nem megfelelően tápláltak, ha kiszáradtak, vagy nem képesek megszabadulni a salakanyagoktól, akkor kevésbé munkaképesek, így elkezdenek magából a szervezetből táplálkozni, valamint lerombolják az immunrendszert.
Tehát
a szervezetünk „biológiai terepe” a víz és a benne oldott
tápanyagok!
Napjainkban,
a feldolgozott élelmiszerek korában, ételeink tele vannak vegyi
anyagokkal és hiányoznak belőlük az enzimek! A zöldségeket
növényvédő szerekkel, műtrágyával termelik. A föld és a
levegő tele van szennyező anyagokkal. Ételeink alapanyagai
élősködőkkel terheltek! Ma már a vitamin és gyógynövény
készítményeink is gyengébb minőségűek stb. stb.
Ezekből
következik, hogy a sejtjeink egyszerűen nem kapják meg azt a
táplálékot, amelyre szükségük van. Plusz sokat kapnak abból,
amire nincsen szükségük. Ráadásul, a számunkra általában
elérhető víz klórozott, szervetlen ásványokkal, egyéb vegyi
szennyeződésekkel terhelt, másrészt annak a ténynek
köszönhetően, hogy e víznek a felületi feszültsége túl nagy
ahhoz, hogy beszivárogjon a sejtfalon, a legtöbben dehidratált
sejtekkel végezzük.
A
korosodás előrehaladtával tapasztalható ráncok, a száraz bőr,
a test aszalódása és a kisebbre zsugorodás mind a sejtkiszáradás
jelei. Amikor a sejtek megfelelően hidratáltak, akkor „teltek”
és izmokat hoznak létre.
Ma az átlagos biológiai terepen a legtöbb embernek olyan a sejtkörnyezete, ami rendkívül vonzó a baktériumok, a bacilusok, a vírusok, gombák, élesztőgombák, penészgombák, a paraziták számára, és ez egy olyan környezet, amelyben ezek az organizmusok virulnak és megtámadják az immunrendszerünket! Ráadásul felélik ételeinkből és táplálék kiegészítőinkből a tápanyagokat.
Ma
az orvostudomány ahelyett, hogy ezeket az okokat célozná és
szüntetné meg, számolatlanul költi a milliókat a mikrobák a
megsemmisítésére! Ráadásul az tapasztalják, hogy azok
fokozatosan új mutációkat hoznak létre és immunisakká válnak a
gyógyszerekkel szemben.
A
mai gyakorlatnál sokkal egyszerűbb, hatékonyabb módszer a
biológiai terep megváltoztatása! Fontos, hogy szervezetünket
alakítsuk olyan biológiai tereppé, ahol a sejtek virulnak, ami egy
jóval erősebb immunrendszert biztosít, és ami barátságtalan a
pusztító organizmusok számára!
De
hogyan?
Erre
az elméleti válasz egyszerű:
1)
Igyunk
naponta testsúly kilógramonként 0.03 liter tiszta, alacsony
ásványi anyag tartalmú vizet! Ez javítja vérműködést, az
oxigénellátást, az anyagcserét, a méregtelenítést stb.
2)
A
savasodást ellensúlyozhatjuk lúgos víz fogyasztásával.
3)
Tegyük
rendbe a bélflórát, hogy emésztésünk hatékonyan működjön!
4)
Vigyük
be ételeinkkel a szükséges nyomelemeket, vitaminokat, enzimeket!
5)
Mozogjunk
többet, szívjunk jó levegőt, és mosolyogjunk többet!
Ha
teszünk érte, fokozatosan megváltozik a biológiai terepünk.
MI
KÖZE EHHEZ A HIDROGÉNNEK?
Szent-Györgyi
Albert magyar Nobel-díjas biokémikus, a C-vitamin felfedezője azt
állítja, nem az oxigén hanem a hidrogén az élet üzemanyaga!
A
legtöbbünk már hallott az úgynevezett „szén körforgásról”
a természetben, de ez valójában egy „hidrogén körforgás.”
Ami
a következőképpen működik: A növények felveszik a vizet és a
napfényt, a napfény energiájával lebontják a vizet hidrogénre
és oxigénre, majd a hidrogént a szénhidrátok, zsírok és
fehérjék építéséhez használják fel, míg az oxigént
kibocsátják a levegőbe, amit mi belélegzünk.
Ennek
a rendszernek a fordítottja szervezetünkben azzal kezdődik, hogy
elfogyasztjuk a növényi alapanyagokat, és a szervezetünkben
található, úgynevezett „dehidrogenátor” (hidrogénelvonó)
enzimek kivonják a hidrogént az ételből, amit a növények
készítettek nekünk. Ezt követően elégetjük a hidrogént az
oxigénnel, és széndioxidot bocsátunk ki a levegőbe, amit a
növények elnyelnek.
Pontosabban: a szénhidrátok összetevői 1/3 szénatom, 1/3 hidrogénatom és 1/3 oxigénatom. Amikor a „dehidrogenátorok” felszabadítják a hidrogént a szénhidrátokból, az elég az oxigénnel, hogy energiát (üzemanyagot) állítson elő a szervezet számára, amíg a szén az oxigénnel széndioxidot alkot, amelyet kilélegzünk.
Pontosabban: a szénhidrátok összetevői 1/3 szénatom, 1/3 hidrogénatom és 1/3 oxigénatom. Amikor a „dehidrogenátorok” felszabadítják a hidrogént a szénhidrátokból, az elég az oxigénnel, hogy energiát (üzemanyagot) állítson elő a szervezet számára, amíg a szén az oxigénnel széndioxidot alkot, amelyet kilélegzünk.
Tehát
a növények látnak el bennünket hidrogénnel, hogy azt
üzemanyagként elégethessük a szervezetünkben. Az elfogyasztott
kalóriák 60%-a ATP-vé alakul, azzá a vegyi anyaggá, amit a
szervezetünkben üzemanyagként égetünk el. Félgrammnyi hidrogén
elegendő annyi ATP létrehozásához, amit a szervezetünk naponta
megtermel, valamint azon kalóriák 20%-ához, melyek a
testhőmérsékletünket 36,1-36,6 fokon tartják.
A
testünk a hidrogént a szerveink „hidrogénmedencéiben”
tárolja, a legnagyobb mennyiségben a májban, ami a szervezet
vegyianyag-gyára, és amely a legfontosabb védelmi és önvédelmi
szervünk. A máj méregtelenít és megakadályozza, hogy a
szervezetbe mérgek kerüljenek. Emellett a belek, a tüdő, és
végül a lép is raktároz hidrogént.
A
hidrogénatom a legkisebb ismert atom, egyetlen elektronnal. A
hidrogénből az ionizálás során H- (hidrogén ion) lesz, ami egy
hidrogénatom, egy nagyon lazán csatolt extra elektronnal, amit
könnyedén le tud adni. Az elektronok nem mozognak a szervezetben,
kivéve, ha hidrogén társul hozzájuk. Egy jó egészségnek
örvendő szervezetben bőségesen találhatók H-
ionizált molekulák, csakúgy, mint a friss
bio narancslében és grépfrút lében (de ott ez nagyon gyorsan
lebomlik).
Dr.
Vincent-et, Franciaország fő hidrológusát felkérték, hogy
vizsgálja meg a helyi víz minőségét és hatásait Franciaország
különböző falvaiban. Egyes falvakban nagyon beteges,
energiahiányos embereket talált, míg más falvakban kicsattanóan
egészséges és boldog emberekkel találkozott. Megvizsgálta a
vizet, statisztikai felméréseket végzett, és közvetlen
összefüggéseket talált a vízminőség és az emberek egészségi
állapota között.
Háromféle
módon vizsgálta a vizet:
a)
Mérte
a víz pH értékét [p(otential a) h(ydrogen) = hidrogénpotenciál].
Ez alapjában véve a víz sav-lúg egyensúlya. Ezen a skálán a
14-es az erősen lúgos, 7-es a kiegyensúlyozott semleges, és a 0
az erősen savas. Ez a teszt a pozitív töltésű hidrogén
mennyiségét méri.
b)
Megmérte
a víz rH értékét (relatív hidrogén). Ez mutatja a vízben
levő H-
(hidrogén ion) mennyiségét. Ez a skála a 42-es értéktől a
28-ason át a 0-ig mér. A 28-as fölött erősen oxidált a víz,
gyakorlatilag elérhető elektronok nélkül, míg a 28-as alatt
bőséges az elektron tartalom.
A
legegészségesebb falvakban a víz rH értéke 22 volt, míg az
egészségtelenekben ez az rH érték megközelítette a 42-t.
Ez
a gyakorlatban azt jelenti: ha az egészségtelen falvakban
szeretnénk annyi elektronhoz jutni, ami egy pohár 22-es értékű
vízben található, akkor a 42-es rH tartományú vízből egy
millió pohárral kellene meginnunk!
c)
Megmérte
a víz ásványianyag-koncentrációját, ami a vezetőképességgel
és az ellenállással jellemezhető.
Amikor
elvégezte a kimutatásainak a statisztikai elemzését és
összevetette az eredményeket a különböző falvakban élő
emberek egészségi állapotával, rájött, hogy a legegészségesebb
víz pH-ja kissé 7 alatt volt, rengeteg elektronnal és alacsony
ásványi anyag tartalommal.
Ezzel
kapcsolatosan megnéztük a Hunza víz összetételét, amit a
szakirodalom az egyik legextrább víznek minősít! Úgy találtuk,
hogy a Hunza víz is tele van elektronokkal! Az rH értéke 21-es,
ami 10-szer több elektront jelent, mint Dr. Vincent által mért
legjobb 22-es rH. Ez számszerűsítve annyit jelent, hogy az
egészségtelen falvakban kb. 10 millió pohár átlagos vizet
kellene meginnunk ahhoz, hogy ugyanannyi elektronhoz jussunk, mint
amennyi egyetlen pohár Hunza vízben található!
Összehasonlításul, a „Lourdes” berendezéssel előállított víz rH értéke 3-as, míg például a bio narancslé rH értéke 7-es. Ez matematikailag annyit jelent, hogy a berendezésből nyert egy pohár hidrogénnel dúsított víz a H- elektronok számát tekintve egyenértékű 10 000 pohár friss bio narancslével. Hatalmas mennyiségben találhatóak benne a H- ionok!
Összehasonlításul, a „Lourdes” berendezéssel előállított víz rH értéke 3-as, míg például a bio narancslé rH értéke 7-es. Ez matematikailag annyit jelent, hogy a berendezésből nyert egy pohár hidrogénnel dúsított víz a H- elektronok számát tekintve egyenértékű 10 000 pohár friss bio narancslével. Hatalmas mennyiségben találhatóak benne a H- ionok!
Mi a helyzet az antioxidánsokkal és szabad gyökökkel *?
Oxidáció
akkor megy végbe, amikor az elektronok elvesznek. Például, ha
vizet iszunk az egyik francia faluban, ahol a víz rH értéke 22,
akkor rengeteg elektronhoz jutunk. Míg ha ezt a vizet palackozzák
(ahogy ez meg is történik) és elküldik a világ másik felére,
de szállítás közben a fény lebontja a hidrogén ionokat, így az
rH érték már nem lesz 22, és a víz már nem bővelkedik
elektronokban, mert oxidálódik.
Fontos tudnunk: a szabadgyökök mind elektronokat lopnak a sejtjeinktől, és az öregedési folyamat alapjában véve nem más, mint a sejtek és a DNS szabadgyökök által okozott pusztulása.
Fontos tudnunk: a szabadgyökök mind elektronokat lopnak a sejtjeinktől, és az öregedési folyamat alapjában véve nem más, mint a sejtek és a DNS szabadgyökök által okozott pusztulása.
A
szabadgyökök másodpercenként 100 000 támadást intéznek a
szervezetünk és a sejtjeink ellen, és mind elektronokat akarnak
elrabolni, s ha nem rendelkezünk elegendő antioxidánssal (amelyek
azáltal védik sejtjeinket, hogy elektronjaikat könnyebben átadják,
mint a sejtek), akkor közvetlenül a sejtektől vonják el azokat.
Minden
antioxidáns különböző szinteken válik meg az elektronoktól.
Például a C-vitamin egy olyan vitamin, amely megválik az
elektronoktól, de amikor oxidálódik, maga is szabadgyökké válik,
és ekkor ő is elektronokat akar rabolni. A Pycnogenol vagy
E-vitamin átadja az elektronokat a C-vitaminnak és maga is
szabadgyökké válik, de ez nem annyira káros, mint amikor a
C-vitamin szabadgyök volt. Ezt a láncfolyamatot hívják elektron
kaszkádnak, és ezért van szükségünk életünkben az
antioxidánsok széles skálájára, beleértve a szelént is.
Szervezetünkben
H-
az
egyetlen olyan antioxidáns, amely nem válik szabad gyökké, amikor
megválik az elektronjától. Átadja az elektront, elégeti az
oxigént, és a legerősebb antioxidánssá válik olyan kisméretű
ionokkal, amelyek azonnal bárhova eljutnak a szervezetben.
Tehát
a Hunza víz alapvető titkai:
- a
nano-kolloid ásványi anyagok,
- a
hatalmas mennyiségű H- ion és
- az
alacsony felületi feszültség (alacsony ásványi anyag
tartalom).
A
friss biotermékek mind sok H-
iont tartalmaznak, de ha nem vegetáriánus, akkor használja a
„Lourdes” berendezést hogy megkaphassa a szükséges H-
ionokat, és még jóval többet is annál!
Fontos
azt is tudnunk, hogy a főzés eltávolítja a legtöbb negatív iont
és elpusztít minden életet az ételben, valamint a fémedények
lemerítik az elektronokat csakúgy, mint a fém evőeszközök!
Szedhetünk
B12 vitamint, és lehet, hogy semmilyen hatással nem lesz ránk, ha
nincs B12 hiány a szervezetünkben, viszont fontos tudnunk, hogy
mindenki H- hiányos!
A Dr. Morrell által kifejlesztett úgynevezett BTA (Biológiai Terep Elemző) eszköz, mely a vérben, a nyálban és a vizeletben méri a H+ a H- ionok és az ásványok jelenlétét, kimutatta, hogy az emberek 100%-a , különösen a kor előrehaladtával, H- hiányban szenved. Mindannyian túl-oxidálódottak vagyunk. Pedig a gyakorlatban az elektronhiány, számos betegség előidézője, okozója.
A Dr. Morrell által kifejlesztett úgynevezett BTA (Biológiai Terep Elemző) eszköz, mely a vérben, a nyálban és a vizeletben méri a H+ a H- ionok és az ásványok jelenlétét, kimutatta, hogy az emberek 100%-a , különösen a kor előrehaladtával, H- hiányban szenved. Mindannyian túl-oxidálódottak vagyunk. Pedig a gyakorlatban az elektronhiány, számos betegség előidézője, okozója.
Egy
olyan talajban, amelynek gyenge az ásványianyag-tartalma, gyenge a
pH-ja és kevés elektronnal rendelkezik, abban a kukorica nagyon
gyenge, rosszul fejlődik és megtámadják a penészgombák, a
rovarok. Ugyanez a helyzet a szervezet biológiai terepén is, a
sejteket körülvevő folyadékban. A vírusok, a baktériumok, a
penész- és élesztőgombák, valamint a paraziták nem képesek
túlélni azon a terepen, amelyik egészségesnek bizonyul a
sejtjeink számára. Egy átlagos napon 3 millió baktériummal
kerülünk kapcsolatba, s mellette a vírusok és a ráksejtek is
folyamatosan képződnek és pusztulnak el a szervezetünkben. Ha
egyszer megvetik a lábukat egy rossz biológiai terepen, akkor olyan
méreganyagokat bocsátanak ki, amik kényszerítik a sejteket, hogy
leadják elektronjaikat. Ezzel tovább rontják a szervezet biológiai
terepét, ami már kevésbé kedvez a sejteknek, de sokkal inkább a
támadó organizmusoknak.
Ezt
a negatív folyamatot megfordíthatjuk az elektronmennyiség
növelésével, és egy olyan környezetet teremthetünk, amelyben a
támadó organizmusok nem tudnak élni! Így javul az immunrendszer,
s el tudjuk távolítani a szabadgyököket, a mérgeket, és a
felesleges anyagcsere végtermékeket.
Ma
az orvostudomány milliókat költ arra, hogy megpróbálja
elpusztítani a vírusokat, amelyek a támadásokra máris immunissá
válnak. Fontos felfedeznünk, hogy ez nem a probléma gyökerének a
kezelése. Életünkben a leghelyesebb dolog, amit tehetünk, hogy a
„biológiai terepünket” a megfelelő tartományba juttatjuk.
A
szervezetnek ideális esetben lúgosnak kellene lennie, de jelenleg
az étkezésünk miatt egyre savasabbá válik – például a
daganatos betegeknek sok az ammónia a szervezetükben (és a
leheletükben). A pH értéknek a baktériumok, vírusok, gombák,
élesztőgombák és a rákos sejtek életképességére gyakorolt
hatását csak a közelmúltban ismerték fel. Ugyanis a kórokozók
jóval savasabb környezetet részesítenek előnyben. A pH lúgosabb
szintekre emelésével is csökkenthetjük a kórokozók
hatékonyságát.
Louis
Pasteur kortársa, Claude Bernard professzor megállapította: "A
mikroba az semmi, a terep minden."
Pasteur, aki kidolgozta a csíra elméletet és azt gondolta, hogy
megfelelő technikával elpusztíthatók a korokozók, a beszámolók
szerint halálos ágyán jelentette ki: "Egyet kell értenem
Bernarddal."
Például
a rák a toxinok kibocsátásával a saját javára változtatja meg
a szervezet biológiai terepét, „átprogramozza” a szervezet,
hogy a vizeletbe ürítse az elektronjait, így a vér oxidálttá
válik. A rákos sejtekben egyáltalán nincs hidrogén. Juttassunk
rengeteg elektront a szervezetbe, és ezzel elősegítjük a rák
visszahúzódását.
A szervezetünktől sok minden elrabolhatja az elektronokat, még az olyan látszólag ártalmatlannak tűnő anyagok is, mint a fogkrém (ami erősen oxidálódott), csakúgy, mint a fluorid, az ón és a higany. Ha olvasták a Cybertown Health Center cikkét a fogászati amalgámról, bizonyára teljes mértékben átérzik ennek az ügynek a fontosságát!
A
hidrogén a legszükségesebb tápanyag a szervezetünk számára.
Amikor jó minőségű tiszta vízzel hidratáljuk a sejteket és
feltöltjük szervezetünket H- szabad elektronokkal, akkor azok
teltté, egészségessé válnak, és a szervezet anabolikus
állapotba kerül, ezzel szemben viszont, amikor a sejtek kiszáradnak
(dehidratálódnak), a szervezet katalitikus állapotba kerül, és a
saját izmait kezdi el felélni.
* Szabadgyök:
- Egy atom vagy atomok egy csoportja legalább egy párosítatlan +elektronnal, ami miatt igen reakcióképes.
- Egy szerves vegyület, amelyben néhány a vegyérték +elektronok közül páratlan. Az anyagcsere oxidációs reakcióinak normálisan előforduló mellékterméke.
Forrás.
Simon lászló, Prof. Török Szilveszter
Kapcsolódó:
HIDROGÉNES VÍZ - világszabadalom a Biocomnál!
Kapcsolat:
Csiszer Lóránt (pepino78@gmail.com)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése